Klik voor de startpagina of homepage...

IT, driving the UNKNOWN ECONOMY

Titel: "IT, driving the UNKNOWN ECONOMY" (versie 2.0)

Duur: : 30-60 minuten. Optioneel kan er gediscussieerd worden met de zaal.

Doelgroep: Iedereen die bewust nadenkt over IT.

Werkwijze: Elke presentatie is maatwerk. Op basis van een voorbespreking wordt het verhaal aangepast op uw situatie, zaal en evenement.

Inhoud: “IT, driving The Unknown Economy” is een verhaal over de transitie waarin de (IT) wereld zich bevindt. IT wordt als water uit de kraan. Overal aanwezig, maar niet sexy. Big data en Social business bieden ongekende mogelijkheden. Maar de nadruk ligt op de klant, niet op technologie. Maatwerk is uit en standaard software is in. Elk bedrijf is een IT bedrijf, maar elk IT bedrijf moet een klantbedrijf worden. De business heeft het laatste woord en IT is faciliterend. Het IT vakgebied is langzaam volwassen aan het worden.

De wereld om ons heen verandert. De manier van zaken doen verandert. We hebben zelf steeds minder invloed op deze veranderingen en de snelheid waarmee ze op ons afkomen. Dat is “The Unknown Economy”. Bedrijven hebben geen tijd meer voor strategie. Managing change en denken in scenario’s worden steeds nadrukkelijker een primair proces voor elk bedrijf. IT geeft je orde en inzicht, de mogelijkheid om sneller te anticiperen. IT is een voorwaarde geworden. Daarmee is elk bedrijf een IT bedrijf geworden. Je kan pas aan het echte werk beginnen als je je IT op orde hebt.Oude-IT heeft geen goed antwoord op deze veranderingen. Maatwerk en best of breed is te duur en een gevangenis. Het is niet flexibel. Het antwoord komt van standaard software, nieuwe technologieën en een nieuwe generaties ITer. Het succes van IT zit vandaag bij de klant en de mate waarin de klant de software weet te gebruiken. Zijn processen weet aan te passen aan de vraag en de (wereld) markt. Waar elk gewoon bedrijf een IT bedrijf is geworden, is elk succesvolle IT bedrijf een klant-bedrijf. Technologie wordt een voorwaarde en minder bepalend.

De komende decennia zal er oneindig veel werk geautomatiseerd worden. Met big data en social business is er een wereld aan mogelijkheden blootgelegd. Kijk naar de ontslagen in de afgelopen jaren bij banken en telco’s. Heel veel werk kan prima door IT worden gedaan en dat hoeft niet de wereld te kosten. Mensen moeten doen waar ze goed in zijn, de rest is IT.

Achtergrond: Een jaar of 8 geleden nam ik resoluut afscheid van IT. Ik was de opgeklopte IT beloftes en afkortingen zo zat. Ik had te doen met al die ontevreden IT afnemers die gouden bergen waren beloofd. Ongeveer een jaar geleden begon het te kriebelen. Met de komst van de Cloud en Social Business, met het elan van de jonge IT generaties zie ik zaken wezenlijk veranderen. Daar heb ik 10 jaar op gewacht. Dat verhaal wil ik vertellen.

Lees het CIO Magazine interview (bij versie 1,0 van het verhaal).
Bekijk het Eneco verslag (bij versie 1,0 van het verhaal).
Lees mijn Columns voor CIO Magazine

Home |Daan | Inhoud | Klanten | Publicaties
© Copyright Quakernaat 1998-2016.