Omgevingswet

De afgelopen jaren heeft Daan tientallen optredens verzorgd rondom de Omgevingswet bij gemeentes, waterschappen, ministeries en zo meer. De Omgevingswet is bij uitstek een kathedraal.

Niemand weet precies wat de omgevingswet is. Er is geen blauwdruk. Geen gedetailleerd plan over hoe we die gaan uitvoeren. Vast staat dat het een majeure operatie is die het complete lokale bestuur gaat veranderen. Die onze manier van werken gaat veranderen.

Controle loslaten, samenwerken, participatie, nadenken over wat nu echt belangrijk is, het zijn allemaal zaken die we samen moeten gaan uitvinden. Langs we weg van het experiment. Die we met vallen en opstaan moeten gaan bouwen zoals de kathedraal gebouwd is. Ook hier is vertrouwen nodig, aanspreken en eigenaarschap. Een omgevingswet optreden kan eventueel aangevuld worden met een gedeelte risico-regel-reflex.

Laat Daan ook uw groep begeesteren om aan de slag te gaan met de omgevingswet en huur hem in!

Foto is gemaakt door Jeroen Komen

gemeente edam logo

"De lezing van Daan voor onze gemeenteraad was een zeer geslaagde kick off voor het implementatieproces voor de nieuwe Omgevingswet.

Daan wint met humor het publiek voor zich, dan volgt de serieuze boodschap. Een verhaal waardoor je wordt gegrepen en waarvan je enthousiast wordt.

Hij schroomt niet om de vinger op de zere plek te leggen, maar altijd met respect. Door zich goed te positioneren als ‘outsider’ die niet alles weet van onze gemeente, maar met lokale voorbeelden, die het publiek doen beseffen dat ook wij ‘kathedralen’ bouwen, wordt je aan ’t denken gezet.

Mensen spreken hier nog lang over na."


Contact

+31 (0)6 51 01 88 66

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.